Mina muffins
Hejsan! (: Jag är ju äggallergiker, så det är inte så lätt att baka te x. muffins... :S Men när jag surfade lite på internet så hittade jag ett recept som var helt utan ägg! :D Här kommer lite bilder på dom:
Detta var muffinsen som smakade choklad och jag hade
russin i dom också. (:
Bilden är ju tagen då innan jag satte in dom i ugnen. :p
Här har jag tagit ut dom ur ugnen, (: Visst blev dom söta? Inte lika fluffiga som muffins med ägg i, men precis
lika goda kan jag säga! (; <3
Sedan gjorde jag muffins med daim i också, här kommer dom <3 :
Här står dom i ugnen och gottar sej. x) <3
Nu har dom gäst upp lite. (:
Här är dom också färdiga. (:
Nedanför kan ni se recptet:
Testa att göra dom om ni vill, men dom flesta kan ju göra vanliga muffins med ägg då. Men domma är så goda! (;
Kramar // Anja <B
Detta var muffinsen som smakade choklad och jag hade
russin i dom också. (:
Bilden är ju tagen då innan jag satte in dom i ugnen. :p
Här har jag tagit ut dom ur ugnen, (: Visst blev dom söta? Inte lika fluffiga som muffins med ägg i, men precis
lika goda kan jag säga! (; <3
Sedan gjorde jag muffins med daim i också, här kommer dom <3 :
Här står dom i ugnen och gottar sej. x) <3
Nu har dom gäst upp lite. (:
Här är dom också färdiga. (:
Nedanför kan ni se recptet:
Muffins utan ägg
Ca 20 portioner (beroende på vad man har för form) 4 1/2 dl vetemjöl 3 dl strösocker 3 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 50 g smör eller margarin 2 1/2 dl mjölk 1 dl russin Källa: http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=329 |
Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Smält matfettet. Rör ner matfett och mjölk i blandningen. Rör så att allt blir ordentligt blandat. Rör sist i russinen. Klicka försiktigt ner smeten i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. |
Testa att göra dom om ni vill, men dom flesta kan ju göra vanliga muffins med ägg då. Men domma är så goda! (;
Kramar // Anja <B
Kommentarer
Trackback